VISUELE NOTULEN

‘BEVORDEREN DE ENERGIE, DE BEWEGING EN DE CREATIVITEIT TIJDENS JOUW EVENEMENT’

De Hoop Creatief Advies

De aftrap van een nieuwe strategie of werkwijze, een visiedebat, een inspiratiebijeenkomst… Na verloop van tijd heeft men steeds minder zin in dit soort evenementen.

Het duurt te lang, het levert te weinig op en vaak zit je uren met elkaar in één ruimte, wat ten koste gaat van de aandachtspanne en energie. Goede voornemens, gemaakte afspraken en volgeschreven flappen raken na afloop in de vergetelheid.

Visuele verslagen kunnen een oplossing zijn voor dit probleem.

VISUELE VERSLAGEN

Visuele verslagen, visuele notulen, visual of graphic recording, sketchnoting… Allemaal termen die gebruikt worden voor het visueel vastleggen van een bepaalde inhoud. De beelden worden vaak, in beperkte mate, gecombineerd met tekst.

Omdat onze hersenen visuele content sneller verwerken, kunnen visuele verslagen een situatie of onderwerp snel verhelderen en complexe concepten vereenvoudigen.

Beelden maken de kern of de bedoeling in één oogopslag meer inzichtelijk. Beelden worden daarnaast beter onthouden dan teksten.

 

 

 

 

SAMENGEVAT

– Door het visualiseren van complexe situaties verwerken onze hersenen de informatie sneller, begrijpen we het beter en is het makkelijker te onthouden.
– Visual content zorgt voor een betrokkenheid en stimuleren de uitwisseling van visie, kennis en informatie.
– Visueel notuleren bevordert energie, beweging en creativiteit tijdens een evenement.
– Visueel notuleren maakt uw content gemakkelijk deelbaar op social media, websites en nieuwsbrieven.
– Visualisaties zorgen voor nieuwe en verhelderende inzichten.

VOOR WIE?

Vanuit De Hoop Creatief advies ben ik in te huren om ideeën, concepten en strategieën om te zetten in beeldende taal die voor iedereen begrijpelijk is. Bijvoorbeeld tijdens een evenement, een congres of een vergadering. Net zoals een traditionele notulist leg ik voor u vast wat er besproken wordt. Niet in woorden maar in beelden.

Dit kan onzichtbaar vanaf de achtergrond, zonder dat je merkt dat ik erbij ben maar ook actief en voor iedereen zichtbaar. De beelden kunnen voor een opheldering van de inhoud, nieuwe input en energie zorgen gedurende de dag. Tijdens de afronding van het evenement kan ik het eindresultaat plenair overhandigen en presenteren.

Op een later moment krijgt u de notulen digitaal op hoge resolutie toegestuurd, zodat u ze direct kunt gebruiken voor uw website, nieuwsbrief of social media. U heeft daarnaast direct een mooi -digitaal- aandenken in handen voor alle aanwezigen van het evenement.

 

 

 

 

BENODIGHEDEN OP LOCATIE

Als het de bedoeling is dat ik op de achtergrond aan het werk ga, dan is een werkplek achter in de ruimte met een tafel, een stoel en voldoende ruimte voor het wegzetten van het tekenmateriaal noodzakelijk.

Indien de ik juist zichtbaar en op een centrale plaats aan het werk ga, is, naast de boven genoemde faciliteiten, ook een ruime en vlakke ondergrond nodig zoals een reeds aanwezige muur, een raam of verplaatsbaar school- of prikbord.

Tekenmateriaal zoals, potloden, waterverf, pen en A2 formaat papier neem ik zelf mee.

 

 

 

 

Kosten

Afhankelijk van de afstand, de benodigde tijd en de grootte van het visuele verslag.